Pszenicę da się zastąpić!

Pszenicę da się zastąpić!

10.10.2018

Pszenica, można znaleźć ją właściwie wszędzie i mieć wrażenie że przemysł spożywczy nie może bez niej się obejść. Uchodzi za jedno z podstawowych zbóż. Czy zatem jej zastąpienie może być tak kłopotliwe na diecie bezglutenowej? Czy możliwe jest znalezienie bezglutenowej alternatywy dla mąki pszennej? Rynek oferuje dużą ilość mąk bez glutenu. Różnią s...

Czytaj dalej...

Razowy, graham, z ziarnami... co dokładnie oznaczają te nazwy?

Razowy, graham, z ziarnami... co dokładnie oznaczają te nazwy?

04.10.2018

Oficjalne statystyki podają, że przeciętny Polak zjada około 45 kg rocznie lub ponad 120 g dziennie. Chleb jest jednym z podstawowych produktów spożywczych, usytuowany u podstawy piramidy żywieniowej. Jadamy go w wielu odmianach, pod różnymi nazwami handlowymi, coraz częściej pieczemy sami, wykorzystując gotowe mieszanki piekarskie i doceniając walory własnoręcznie piecz...

Czytaj dalej...

Czy produkty bezglutenowe mogą mieć negatywny wpływ na zbilansowanie diety?

Czy produkty bezglutenowe mogą mieć negatywny wpływ na zbilansowanie diety?

30.09.2018

Jakie pułapki czyhają na osoby wykluczające gluten ze swojego jadłospisu i jak sobie z nimi poradzić? Zmiana diety tradycyjnej na bezglutenową jest pewnym wyzwaniem i z początku może nieco przerażać.  Problemem jest nie tylko fakt, iż musimy zrezygnować z powszechnie lubianych produktów. Warto pamiętać, że eliminując z diety zboża zawierające gluten narażamy się na...

Czytaj dalej...

Skontaktuj się z nami

GRANO
Niedźwiady 59A
62-800 Kalisz
woj. Wielkopolskie

tel. 692 343 056
tel. +48 62 764 29 21
biuro@grano.pl

Dołącz do nas!

Formularz kontaktowy

* pole obowiązkowe
** przynajmniej jedno pole musi być wypełnione

Produkty marki GRANO ze znaczkiem „przekreślonego kłosa” są kontrolowane i rekomendowane przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej – członka europejskiej organizacji AOECS (Association of European Coeliac Societies). Dowiedz się więcej na stronie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Designed by myślisz&masz. Developed by IQHouse.